Παρουσίαση βιβλίου: "Οι Τουρκοκύπριοι, η Τουρκία και το Κυπριακό"


Ο ΟΠΕΚ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:



"Οι Τουρκοκύπριοι, η Τουρκία και το Κυπριακό"

παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Ομιλητές:
Στέφανος Στεφάνου (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος)
Χάρης Γεωργιάδης (Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ)

Το βιβλίο παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Ζάνου (ιστορικός)

Συντονισμός: Ρένα Χόπλαρου (Μέλος Δ.Σ. ΟΠΕΚ)

16 Δεκεμβρίου, 19:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου), Λεωφόρος Μακαρίου 15, Λευκωσία

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρον.
    Ελπίζω -και υποθέτω πως το κάνει- το βιβλίο να καταπιάνεται και με τη γέννηση του Τουρκοκυπριακού Εθνικισμού, σημείο μέγιστης σημασίας νομίζω για την σε βάθος κατανόηση όχι μόνο του Κυπριακού Ζητήματος αλλά και του πλαισίου μέσα στο οποίο είναι δυνατόν να βρει το Ζήτημα γόνιμη λύση.
    Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε στην παρουσίαση.

    Μία ελάχιστη παρατήρηση.

    Έχω την εντύπωση πως μονίμως στην Κύπρο σε τέτοιες εκδηλώσεις καλούνται ή παρίστανται κάθε φορά οι εκ προοιμίου συντεταγμένοι θετικά με τις απόψεις του συγγραφέα.

    Θα ήταν νομίζω πιο ενδιαφέρον, αν μαζί με τον κο Στεφάνου , το κο Γεωργιάδη, υπήρχαν εκπρόσωποι και από το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω κατά πόσον οι δύο πολιτικοί που έχουν κληθεί συμφωνούν πραγματικά με όλα όσα λέγονται στο βιβλίο. Θα δούμε.
    Το θέμα είναι πως στην Κύπρο, ελλείψει παιδείας διαλόγου, είναι πολύ δύσκολο να έχεις σε μια εκδήλωση ανθρώπους εντελώς αντικρουόμενων απόψεων και να μην καταλήξει η συζήτηση στους γνωστούς αφορισμούς και ξύλινες διακηρύξεις. Πράγμα το οποίο νομίζω έχουμε βαρεθεί όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνα,θα έχουμε την ευκαιρία, μέσα από την παρουσίασή σου, να γνωρίσουμε το βιβλίο, το οποίο φαίνεται να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
    Η πρόσκληση του ΟΠΕΚ είναι ανοιχτή και μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος στη συζήτηση, να εκφράσει την όποια διαφορετική του άποψη και να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος.Συνήθως όμως, όπως λες κι εσύ και το ζήσαμε πολλές φορές,ελλείψει παιδείας διαλόγου,καταλήγουμε στους αφορισμούς και στις έντονες αντεγκλήσεις.
    Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσει την αξιόλογη προσπάθειά του ο ΟΠΕΚ για ενημέρωση και καλλιέργεια προβληματισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή